Tűz ütött ki a Kadarkúti Szeretetotthonban

Ma hajnalban kigyulladt az 1987 óta Egyházunk által működtetett Kadarkúti Szeretetotthon tetőszerkezete; a lángok a többi szintre is átterjedtek. A tűzben senki sem sérült meg, a 45 lakót, kiknek kimenekítésében a környékbeli lakosok segédkeztek, átmenetileg a kadarkúti kollégiumban helyezték el.

Gál Attila, a somogy megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy hajnali öt óra után pár perccel riasztották a tűzoltókat az idősotthonhoz, a bejelentés szerint a tetőtérből ropogás hallatszott és füstszag érződött. A tűzoltók nagy erőkkel - hét fecskendővel, egy vízszállítóval, valamint két, magasból mentő járművel - vonultak ki a helyszínre.

Mint arról beszámolt, csaknem 40 tűzoltó még három órával az oltás megkezdése után is a lángokkal küzdött. Az egykori kastélyépület tetőszerkezete mintegy 200 négyzetméternyi területen a lángok martaléka lett, oltás közben beszakadt a födém, így csak az utómunkálatok után derül ki, hogy az épületbe visszaköltözhetnek-e az otthon lakói, mint ahogy a tűz keletkezésének okára is a szakértői vizsgálat ad választ.

Kapcsolódó cikk: Tűzből mentették ki egy idősotthon lakóit Somogyban (origo)

                           Lángolt a vótapusztai kastély (kapos.hu / fotókkal és videóval)

 

Hozzászólások

Tisztelt

Tisztelt Vezetöség!

Sajnálatos ami történt ezzel a csodás otthonnal!De mint Kadarkuti lakos szeretném megosztani önökkel azt a csodálatos tettet amit a Vótai lakok vittek véghez!Hiszen amig nem ért ki a segitség addig ök mentették a rászorulokat!Ami igazán nagy segitö készségre és szivre vall!Én a magam nevében és azok a kis idösek nevében köszönöm nekik és büszkeséggel tölt el hogy ismerhetem öket!Tisztelettel:Novákné

Köszönet!

Kedves Novákné!

Mi is köszönjük az önfeláldozó munkájukat! Ténylegesen nagy segítséget jelentett a kadarkútiak  azonnali életmentése. Köszönet továbbá a nővéreknek, tűzoltóknak, rendőröknek és minden jó szándékú embernek, akik segítettek egy ilyen szörnyű helyzetben menteni az ott lakókat és az épületet! Isten áldja meg Önöket!

Kadarkút

 Elszörnyedve hallottam a hírekben ami történt.

Szerencsére az időseknek nem esett baja. 

Imádkozom, hogy minél előbb megindulhasson a helyreállítási munka.

Köszönet!

Kedves Era!

Köszönjük az együttérzésedet és hogy imádkozol a helyreállításért! Nagyon fontos, hogy imádkozó szívvel gondoljunk a gondozottakra, munkatársakra és az intézmény vezetőjére is. Hatalmas teher szakadt most a vállukra, amivel meg kell most bírkózniuk. Hamarosan lesz hivatalos tájékoztatás és él egy e-mail cím is, ami segítséget jelenthet a kérdésekben. E-mail: segelyvonal/kukac/punkosdi.hu.